Kieskompas 2023

Stelling 7: Als gemeenten onvoldoende sociale huurwoningen bouwen, moet de provincie hen dwingen dit te doen.

PVV standpunt: Als provincie kan je gemeenten dwingen om te bouwen, en dat is maar goed ook. Maar de type woningen laten we liever toch aan de aldaar gezetelde partijen in de gemeenteraad. Wel vinden wij het belangrijk dat er voldoende sociale huur gebouwd wordt.

Stelling 16: Om natuurgebieden (zoals de Vinkeveense Plassen en de Utrechtse Heuvelrug) te beschermen, mag recreatie daar worden beperkt.

PVV standpunt: RecreĆ«ren is een groot goed, helemaal als de provincie in het aantal inwoners blijft groeien.

Stelling 17: De meest milieuvervuilende bedrijven moeten weg uit de provincie Utrecht, ook al gaat dat ten koste van werkgelegenheid.

PVV standpunt: Bedrijven die goed zijn voor de werkgelegenheid en de lokale economie zijn wat ons betreft welkom in de provincie Utrecht.

Stelling 20: In de provincie Utrecht mogen nieuwe bedrijventerreinen komen, ook al verdwijnt er dan groen buitengebied.

PVV standpunt: Bedrijventerreinen die goed zijn voor de werkgelegenheid en de lokale economie zijn belangrijk. Daarom is het goed dat die er zijn en er eventueel meer van komen. Ook als dat ten koste gaat van een beetje groen. Het moet natuurlijk altijd met oog voor het erfgoed.

Stelling 33: De provincie moet zich inzetten om meer toeristen naar de provincie Utrecht te halen, ook als dit leidt tot meer overlast.

PVV standpunt: De provincie Utrecht moet wel leefbaar blijven voor haar inwoners. Daarom hoeven we niet iedereen naar hier te halen. Toerisme aanzwengelen is ook helemaal niet iets waar de provincie zich mee bezig moet houden. Laat de provincie zich bezighouden met haar kerntaken.

Stelling 34: De provincie moet meer geld uitgeven om mensen met een afstand op de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.

PVV standpunt: Ondanks dat het belangrijk is dat iedereen aan het werk kan, vinden wij dit geen taak voor de provincie.