Kadernota juli 2017

Vz

Het gaat goed met de provincie Utrecht. Je kan geen nota of brochure openslaan of het college slaat zich met tromgeroffel op de borst. Het gaat goed met de provincie Utrecht.

Het bevestigt daarmee wat de PVV betreft slechts dat het ronddoolt in een eigen paralel universum, dat het opgesloten zit in de eigen politieke cocon.

Hoezo het gaat goed? Twee media hebben verslag proberen te doen vanuit Kanaleneiland. Ze werden beschimpt, belaagd. Eén cameraploeg werd tot op de deur van het politiebureau achtervolgd toen ze opnamen maakten bij een moskee. De achterruit van de auto sneuvelde. Hoezo het gaat goed?

Wij krijgen mail van een alleenstaande vrouw in Overvecht dat ze bijna dagelijks wordt belaagd, aangereden. Mensen klagen dat ze niet kunnen slapen omdat ’s-nachts de wijk tot leven komt en dealers uit hun holen kruipen met grote overlast tot gevolg. Tot in het portiek. Fijn als je één van de weinigen bent die daar gewoon de volgende dag naar zijn werk moet. En de politie. Die heeft allang de witte vlag gehesen. Die bezoeken iftars en eten daar wat middeleeuws gemartelde dieren om de kloof naar de seculiere Nederlandse samenleving nog wat verder te vergroten en de eigen geloofwaardigheid verder te ondermijnen. Tijd voor het opnemen van aangiftes hebben ze niet, behalve voor eigen politieke doelen.
Hoezo het gaat goed?

De salafistische moskeeën etteren in Overvecht voort. Haatsjeiks houden preken waar lasterend over Nederland en het Westen wordt gesproken, net als over homo’s en ongelovigen, waar wordt uitgedragen dat kinderen niet mogen zingen. En de gemeenteraad uit weer eens wat zorgen, maar verkeert verder in comateuze toestand. Hoezo het gaat goed?

Een jongedame wordt voor de ingang van een moskee aangerand, terwijl omstanders instemmend toekijken. De onderwereld vermengt zich met de bovenwereld. Autobranden zijn aan de orde van de dag. Bussen worden bekogeld.

Begroting 2017

Vz,

Dit is al weer de 6e begroting die ik mag becommentariëren maar veel verandert er al die tijd niet.

GroenLinks is blij met ecoducten zonder damherten, wilde zwijnen en edelherten. De VVD is blij dat de MRB niet wordt verhoogd terwijl in die 6 jaar ze zijn gestegen van 108 miljoen in 2012 naar 118 miljoen in 2016 en dat voor een provincie met weinig provinciale wegen. Per kilometer provinciale weg zijn we nog steeds één van de duurste.

Het CDA is blij met, met, misschien met de Trots op mijn Dorp Verkiezing die dan weer niet zo mag heten omdat D66 een fatwa heeft uitgesproken over het woord TROTS. En of D66 blij is, is niet vast te stellen want D66 verklaarde een aantal maanden geleden dat hun verkiezingsprogramma een jaar na dato niet mee geldig was. Welkom in de provinciale politiek.

Hoewel het niet eenvoudig bleek om de gegevens van de Veiligheidsregio los te krijgen, heeft PVV Utrecht de hand weten te leggen op alle autobranden van de afgelopen twee jaar in de Provincie Utrecht.

Fractievoorzitter René Dercksen:”Natuurlijk zijn niet alle autobranden aangestoken, maar als je de branden op provinciale en snelwegen elimineert én kijkt hoeveel branden er ’s-nachts zijn geweest kom je op een duizelingwekkend aantal.  Met ca. 100 aangestoken autobranden in alleen de stad Utrecht in 2015 zitten we niet ver naast de werkelijkheid”.

PVV Utrecht roept lokale bestuurders op om niet alleen op nieuwjaarsdag te roepen dat het verschrikkelijk is, maar om daadwerkelijk maatregelen te treffen om de daders te pakken op te sluiten en aansprakelijk te stellen voor de schade. De sociale schade is groot en het vertrouwen in de rechtsstaat wankelt.

Hier het overzicht  en  Zie ook het artikel in het AD 

Statenverkiezingen 2019

meld je aan

Verkiezingsprogramma

VerkiezingsprogrammaUtrecht-download

Tweets van Provinciale Statenfractie PVV Utrecht

René Dercksen

RT @Roebey: Ben ik dat nu, of hebben soms ook andere mensen het gevoel dat ze midden in een film van Monty Python beland zijn? 🤷🏼‍♂️ #klima

by René Dercksen

banner-vrijwilligers

nieuwsbrief2

banner-talent